Képzőművészet, fotó, film, csillagászat és folklór – a járás tehetségeit számtalan verseny várja

A Gömöri Művelődési Központ, Kassa megye kulturális intézménye az új évet már hagyományosan tehetségkutatással kezdi az egész Rozsnyói járásból. A művelődési központ jónéhány versenyt szervez a Gömöri Hagyományok Házában, melyek a korosztályok teljes spektrumát felölelik, a fiataloktól kezdve az idősebbekig. A versenyek műfaji skálája is széles – a képzőművészettől a népművészeten át a műveltségi versenyig terjed – tájékoztatta portálunkat Róbert Šimko, az intézmény marketing menedzsere.

A világegyetem a gyermekek szemével (Vesmír očami detí) elnevezésű verseny, mely főleg az óvodás és alapiskolás gyerekeknek szól, valamint a 15 év feletti fiatalok számára szervezett Képzőművészeti spektrum (Výtvarné spektrum), mint a neve is mutatja, a képzőművészetet képviselik. Az amatőr fotósokat az AMFO verseny következő évada várja, a filmmel foglalkozókat pedig az idei CINEAMA. Nem feledkeztek meg a folklór műfajáról sem, melynek képviselői rögtön három versenyben is megmérettethetik magukat, ezek az Eniki Beniki, a gyermek folklórcsoportok seregszemléje, a felnőttek számára a Vidiečanova Habovka és a folklórcsoportok, hagyományőrzők versenye, a Nositelia tradícii.

„Az alapiskolák felső tagozatos tanulói és a középiskolás diákok számára, akik szeretik a világűrt és nem félnek az eszüket is használni, műveltségi vetélkedővel készülünk Mit tudsz a csillagokról? (Čo vieš o hviezdach) címmel. Ezen kívül az egyes versenyekhez kapcsolódóan lesznek különféle ismeretterjesztő szemináriumok is, hogy járásunk alkotóit a tehetségük fejlesztése terén is támogassuk,“ nyilatkozta Helena Novotná, a Gömöri Művelődési Központ igazgatója.

Az AMFO és a Képzőművészeti spektrum versenyekbe már elindult a regisztráció a versenyt meghirdető Nemzeti Művelődési Központ weboldalán. A Gömöri Művelődési Központ az egyes versenyekről folyamatosan tájékoztatni fogja a nyilvánosságot a honlapján és közösségi felületein (Facebook, Instagram). Bővebb tájékoztatást a 0915 884 135-ös telefonszámon vagy a marketing@gos.sk e-mail címen kaphatnak az érdeklődők.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék

 

Related Posts

A Rozsnyói Bányászati Múzeum májusi programjai
Pedagógustalálkozó: kiosztották a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége díjait
Változás, megújulás és benne a pedagógus szerepe – lezajlott a 29. országos pedagógustalálkozó