Február végéig várják a jelöléseket a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjra és az SZMPSZ Díjakra

Február végéig várják a jelöléseket a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjra és az SZMPSZ Díjakra

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ) 2023. április 14-15-én Rozsnyón rendezi meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXVIII. Országos Találkozóját. A pedagógustalálkozón hagyományosan átadásra kerül a Felvidéki Magyar Pedagógus Díj, valamint a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Díj öt kategóriában, melyekre február 28-ig várják a jelöléseket. 

A Felvidéki Magyar Pedagógus Díj

A felhívás szerint a kitüntető cím azoknak a pedagógusoknak, intézményvezetőknek vagy pedagógusközösségeknek ítélhető oda, akik, amelyek munkájuk során jelentős nevelői-oktatói eredményeket értek el, sikeresen alkalmaznak célravezető pedagógiai módszereket az oktatásban, a tehetséggondozásban vagy a nevelés területén, akik pedagógiai-közéleti tevékenységükkel példaként szolgálnak környezetük számára, akik szlovákiai magyar nemzeti közösségünk értékeinek gyarapításán fáradoznak, és az SZMPSZ munkáját támogatják.

A Felvidéki Magyar Pedagógus Díjra javaslatot tehetnek magánszemélyek és közösségek. Odaítéléséről az SZMPSZ Országos Elnöksége dönt.

Letöltés

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Díj

“A díjak azoknak a pedagógusoknak, intézményvezetőknek ítélhetők oda, akik a szlovákiai magyar közoktatásban kiváló eredményeket értek el, illetve azoknak a személyeknek, akik tevékenységükkel hathatósan támogatják a magyar nyelvű oktatást, az SZMPSZ tevékenységét” – tájékoztatott a pedagógusszövetség.

Jelöléseket az alábbi kategóriákban lehet tenni:

1. A tehetségek felkarolásáért és gondozásáért

2. Pedagógus életpálya díj

3. Kiváló módszertani, nevelési, szakmai és tudományos eredményekért, illetve azon pedagógusok számára, akik a hazai magyar közoktatás megmaradását, fejlesztését, az anyanyelvű kulturális örökségünk megtartását szolgálták, tevékenységükkel hozzájárultak nemzeti értékeink megmaradásához

4. A szlovákiai magyar nyelvű oktatást támogató tevékenységért

5. Óvodapedagógusok, nevelők és szakszolgálatot ellátó SZMPSZ-tagok részére, kiválómódszertani és nevelési eredményekért

A díjazottakra ebben az esetben is javaslatot tehetnek magánszemélyek és közösségek is. Az elismerés odaítéléséről az SZMPSZ Országos Elnöksége dönt, mely feltételként szabta meg, hogy a díjra javasolt személynek (a 4. pont kivételével) SZMPSZ-tagnak kell lennie.

Letöltés

Az SZMPSZ arra kéri tagjait, alapszervezeteit és területi választmányait, hogy a díjazottakra tett javaslataikat legkésőbb 2023. február 28-ig elektronikus levélben, pdf formátumban juttassák el az elnok.szmpsz@gmail.com címre.

  • Rozsnyó-vidék, fotó: szmpsz.sk


Hagyj üzenetet