A hónap első szerdáján ingyen látogatható a kassai Kelet-Szlovákiai Galéria

A hónap első szerdáján ingyen látogatható a kassai Kelet-Szlovákiai Galéria

Eddig minden hónap első vasárnapján volt ingyenes a látogatás a Kelet-szlovákiai Galériában (VSG), ez most megváltozik, és minden hónap első szerdáján lesz ingyenes a belépés. A nyitvatartási idő is módosul: a hónap első szerdáján mindig 11 és 19 óra között tart nyitva a galéria. A változás szerdán (február 1.) lép életbe – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a galéria.

„Az a cél, hogy minél több iskolás ellátogasson a galériába a tanítási órák keretében is” – közölte a Kelet-Szlovákiai Galéria. A Kassa megye fenntartása alatt működő kulturális intézmény a kulturális minisztérium októberi rendelete alapján vezette be a módosítást. „A változást a múzeumok és a galériák kezdeményezték, mert a munkanapot megfelelőbbnek tartják az ingyenes látogatásra” – magyarázta Michal Hudák, a megyei hivatal szóvivője.

A látogatók a Kelet-Szlovákiai Galéria két kassai épületében, a Fő utca (Hlavná) 27. szám alatti, valamint az Erzsébet (Alžbetina) utca 22. szám alatti kiállítóteremben tekinthetik meg a kiállításokat.

  • forrás: tasr, fotó: vsg.sk


Hagyj üzenetet