Megkezdődött az új rendszámtáblák kiadása, már nem jelzik a járást

Megkezdődött az új rendszámtáblák kiadása, már nem jelzik a járást

Számos sofőr már új forgalmi rendszámmal közlekedik, de amíg a készlet tart, régi rendszámokat is kiadnak, a becslések szerint nagyjából március végéig – tájékoztatta a TASR-t Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője.

„A jármű tulajdonosa már új, országos rendszámot is kérhet, ezt futár kézbesíti. Folyamatosan adjuk ki az újfajta rendszámokat, és elektronikusan is lehet kérvényezni ezeket” – tette hozzá.

Január elejétől vezették be az új, országos rendszámokat, melyeken már nem szerepel a járás rövidítése. Egyúttal megszűnik az autók kétlépéses átíratása is. A teljes átíratást az új dokumentumok kiadásával együtt bármelyik közlekedésrendészeten el lehet intézni, az iratokat és a rendszámot szükség esetén futár szállítja ki. Az új rendszám már a járműhöz kapcsolódik, amit ha egyszer megkap, az autó élettartama végéig használható.

Az új rendszámtáblákat Besztercebányán gyártja a belügyminisztériumhoz tartozó Autójavító állami részvénytársaság. A minisztérium közlése szerint így a negyedével olcsóbb az előállításuk, mintha beszállítótól rendelné. A megtakarítást négy év alatt 4,8 millió euróra becsüli, ráadásul az államnak beleszólása van a cég irányításába.

  • Rozsnyó-vidék/TASR, fotó: www.minv.sk


Hagyj üzenetet