Pelsőc több mint 810 ezer eurós támogatást kapott útjavításra és járdaépítésre

Több mint 810 ezer euró uniós támogatást kapott Pelsőc község az alapvető infrastruktúra kiépítésére. A projekt célja a marginalizálódott roma közösség számára elérhetővé tenni az önkormányzati szolgáltatásokat, valamint javítani lakhatási feltételeiket – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Iveta Šušánová, Pelsőc polgármestere.

A projekt magában foglalja az utak és a járdák felújítását, új járdák építését, valamint a területek rendezését azokon a helyeken, ahol magas a roma lakosok aránya.

„A felújított utakon kényelmesebben lehet majd közlekedni, mert szélesebbek lesznek, simább lesz a burkolatuk, ennek köszönhetően a közlekedés okozta zajszint is csökkenni fog” – mondta a polgármester.

A felújított utakon és járdákon könnyebben meg lehet majd közelíteni a buszpályaudvart, az iskolát, a templomot, a gyógyszertárat, a közösségi házat, a játszóteret, a községi hivatalt. „A projekt 490 roma lakost érint közvetlenül, de a falu többi lakosát is szolgálni fogják a felújított utak” – tette hozzá Šušánová.

Az önkormányzat jelenleg a közbeszerzési eljárás ellenőrzésre vár. A projekt megvalósítása tavasszal vagy nyár elején kezdődhet. A munka öt hónap alatt befejeződik.

  • forrás: tasr, fotó: facebook.com Plešivec

Related Posts

A gombaszögi Andrássy-kúria megmenekült az enyészettől – múzeum létesül benne
2024-ben a közterületek fejlesztését támogatja Rozsnyó város részvételi költségvetése
Rekord mennyiségű csapadékot mértek a Rozsnyói járásban