Hamis százasokkal fizetett három férfi Rozsnyón

Eljárás indult három férfi ellen, akik hamis 100 eurósokkal fizettek Rozsnyón. A fő gyanúsítottat akár 7-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik – tájékoztatta a TASR-t Jana Mésarová Kassai kerületi rendőrségi szóvivő.

Pénzhamisítás miatt indult eljárás egy 31 éves rozsnyói járásbeli férfi ellen, aki legalább 30 darab 100 eurós utánzatot rendelt az interneten. „Bár tisztában volt vele, hogy nem valódi bankjegyekről van szó, a múlt héten úgy döntött, hogy két barátjával megpróbálják forgalomba hozni azokat” – tette hozzá Mésarová.

A 19 és 40 éves férfi több rozsnyói üzletben alkoholt, üdítőket és más árucikkeket vásárolt, minden alkalommal hamis százassal fizettek.

„Az egyik üzlet pénztárosa felfedezte, hogy hamis bankjegyről van szó és kihívta a rendőrséget” – tette hozzá a szóvivő. A lefoglalt gyanús bankjegyeket elemzésre küldték a Szlovák Nemzeti Bankba.

A hamis pénzjegyeket beszerző férfit 7-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti a bíróság, az ügyész javaslatára a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. Két tettestársa ellen szabadlábon zajlik az eljárás, őket akár két év szabadságvesztésre ítélheti a bíróság.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Szeptember 13-án kezdődik a háromnapos Rozsnyói Vásár
Július a Rozsnyói Bányászati Múzeumban
Idén 15 éves a nyári mozi – esti vetítések a csillagvizsgálóban