60 ezer euróból újították fel a kassai kórház gyermekkardiológiai rendelőjét

60 ezer euróból újították fel a kassai kórház gyermekkardiológiai rendelőjét

Kedden ünnepélyesen átadták a kassai Egyetemi Gyerekkórház teljesen felújított kardiológiai rendelőjét, amely a Rally Radosti polgári társulásnak köszönhetően újult meg. A felújítási költségek elérték a 60 ezer eurót.

„A rendelőintézet immár megfelel a legmagasabb szakmai és kommunikációs elvárásoknak. Egyáltalán nem volt szűkmarkú a polgári társulás. Meg kell mondanom, megvalósította azt az elképzelést, manapság hogyan kell kinéznie egy gyermekkardiológiai rendelőnek” – jelentette ki újságíróknak Andrej Koman, a kórház igazgatója. Lehetőség van például videohívások lebonyolítására is, ennek köszönhetően az orvosok online kapcsolatba léphetnek más kórházak szakembereivel.

A polgári társulás 40 ezer eurót gyűjtött közadakozásból, a maradék összegeket saját forrásaiból és egyéb adományokból állta, a felújítás március elején kezdődött. „Teljes felújításon ment át minden. A padlótól a plafonig, a vakolaton keresztül az elektromos vezetékekig, a klimatizációig minden új, és méretre szabott bútorok kerültek a rendelőbe” – mondta Peter Jakabovič, a polgári társulás elnöke.

A rendelőkben és a folyosókon is képernyőket helyeztek el, melyeken különféle információkat lehet ismertetni, de meséket is nézhetnek rajtuk a gyerekek.

  • forrás: tasr, fotó: facebook.com/rallyradosti


Hagyj üzenetet