Az államfő szerdán tárgyal a pártelnökökkel a szakértői kormányról, Ódor Lajos elfogadja a kormányfői posztot

Az államfő szerdán tárgyal a pártelnökökkel a szakértői kormányról, Ódor Lajos elfogadja a kormányfői posztot

Zuzana Čaputová államfő szerdán (május 10.) tárgyal a parlamenti pártok elnökeivel a szakértői kormányról – tájékoztatta a TASR-t Jozef Matej, az elnöki hivatal kommunikációs osztályának igazgatója.

Az államfő a jövő hét folyamán nevezi ki a hivatalnokkormányt, a kormányfő Ódor Lajos, a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) elnöke lesz.

Ódor Lajos elfogadja a kormányfői posztot, lemond a jegybank alelnöki pozíciójáról

Ódor Lajos elfogadja az államfő felkérését, vállalja a szakértői kormány vezetését, és május 14-ével lemond a Szlovák Nemzeti Bank (NBS) alelnöki posztjáról – tájékoztatta a TASR-t a jegybank.

„Megtiszteltetés, és egyben óriási felelősséget jelent számomra az államfő döntése, hogy megbízást ad a szakértői kormány vezetésére. Nincs könnyű helyzetben az ország, de mindent megteszek a csapatommal, hogy nyugalmat és stabilitást teremtsünk, hogy az előrehozott parlamenti választásig elvezessük az országot, és biztosítsuk a konstruktív és szakmai párbeszédet a lakosság és az ország számára fontos kérdésekben” – jelentette ki Ódor.

A banktanács tagjainak és a jegybank munkatársainak megköszönte az együttműködést a modernebb és nemzetközileg elismert Szlovák Nemzeti Bank kiépítésében. Ódor a kinevezéséig továbbra is teljeskörűen ellátja a jegybank alelnökének feladatait.

 

  • forrás, fotó: tasr


Hagyj üzenetet