Csütörtökön egyeztet a kormány a Covid-19 miatti rendkívüli helyzet visszavonásáról

Csütörtökön (augusztus 10.) kerül sor a tárcák képviselőinek találkozójára, amelyen a Covid-19 pandémia miatt kihirdetett rendkívüli helyzet lehetséges visszavonásáról lesz szó – közölte Ódor Lajos kormányfő a szerdai kormányülés után.

„Mindegyik minisztérium elmondja, hogy ez miként befolyásolná a működését és a kompetenciáit. Meg van az akarat arra, hogy visszavonjuk, de nem úgy akarjuk visszavonni, hogy közben ártunk azoknak az embereknek, akik segítségre szorulnak” – közölte. Ugyanakkor rámutatott arra, hogy egyes intézkedések, illetve a törlesztések elhalasztása a rendkívüli helyzeten alapszanak. „Ha más nem, akkor nekünk kell ezt átváltanunk egy másik rendkívüli helyzetre, amely létezik” – tette hozzá.

Michal Palkovič egészségügyi miniszter megállapította: a kormányhivatallal aktívan egyeztetnek. „A tárca részéről elmondhatjuk, hogy megvannak a megoldásaink, de ez nem csak az egészségügyi minisztériumról szól” – zárta.

A Covid-19 pandémia miatti rendkívüli helyzetet a kormány 2020. március 12-től hirdette ki. Jelenleg egy másik rendkívüli helyzet is érvényben van Szlovákiában, amely az ukrajnai háború miatt tömegesen beáramló külföldiekkel függ össze.

  • forrás, fotó: tasr

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
A kormány november 3-ig meghosszabbította a magyar határ ellenőrzését
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják