Júliustól megszűnik a tévé- és rádióelőfizetési díj

Júliustól automatikusan megszűnik a tévé- és rádióelőfizetési díj befizetési kötelezettsége, nem kell külön kérvényezni. Aki bankszámláról, állandó fizetési meghagyással fizette be a díjat, az szüntesse meg ezt az átutalást – tájékoztatta a TASR-t Zuzana Vicelová, a közmédia (RTVS) marketingosztályának menedzsere.

Aki SIPO számlán fizette a díjat, annak nincs semmilyen további teendője. „Havi fizetésnél az utolsó befizetési dátum június 30-a, félévesnél ez január 31-e volt, negyedévesnél pedig április 30-a”– tette hozzá Vicelová. Aki befizette az éves díjat, az a második félévben visszakapja az arányos összeget.

„Az RTVS azt javasolja, mindenki ellenőrizze, hogy esetleg van-e hátraléka” – folytatta Vicelová. Ilyen esetekben az RTVS fizetési felszólítást fog küldeni, június 30-a után is.

Július egytől megszűnik a tévédíj, vagy az úgynevezett üzembentartási díj, az RTVS az állami költségvetésből kap majd támogatást, évente a GDP 0,17 százalékát. A törvényt már elfogadta a parlament, még az államfőnek kell aláírnia.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com