Magyar nyelvű vetítésekkel várja a nézőket a rimaszombati amfiteátrum

A Rimaszombati Városi Művelődési Központ magyar szinkronnal vetített új filmeket kínál a mozirajongóknak. Az amfiteátrumban (Városkert) az Indiana Jones és a sors tárcsája, az Insidious: A vörös ajtó és a Mission Impossible – Leszámolás című filmeket mutatják be szombatonként. 

Július 1. (szombat), 21:10 óra

INDIANA JONES ÉS A SORS TÁRCSÁJA

1969-et írunk. Indiana Jones úgy dönt, ennyi volt. Miután több mint egy évtizeden át tanított a New York-i Hunter Főiskolán, a neves professzor és régész nyugdíjas éveire készül szerény kis lakásában, ahol egyedül tengeti napjait. A dolgok azonban váratlan fordulatot vesznek, mikor régen látott keresztlánya, Helena Shaw felbukkan. Egy ritka ereklyéről érdeklődik, amit apja bízott Indyre sok évvel ezelőtt – Arkhimédész hírhedt tárcsájáról, egy olyan szerkezetről, ami állítólag képes megtalálni az időn keletkezett repedéseket. Helena tapasztalt szélhámos, és eltulajdonítja a tárcsát, majd egy távoli országba indul, ahol a legtöbbet ajánlónak kínálhatja. Indynek nem marad más, mint utána eredni, tehát leporolja kalapját, bőrkabátját egy utolsó kalandhoz. Eközben egy régi ellensége, Jürgen Voller, a korábbi náci, aki most az amerikai űrprogramban dolgozik fizikusként, maga is tervet sző a tárcsával kapcsolatban, méghozzá olyan félelmetest, ami a világtörténelem menetét változtathatja meg.

Július 8. (szombat), 21:10 óra

Insidious: A vörös ajtó

Szörnyű dolgok történtek a Lambert családdal, és nincs számukra menekvés. Az átok apáról fiúra száll, a borzalmak ott ólálkodnak a közelükben, és ők hiába kapálóznak, nem menekülnek soha. Amikor a fia egyetemista korba ér, Josh (Patrick Wilson), aki egy ideig azt hitte, túlléphet a retteneten, amit átélt, elhatározza, hogy nem menekül tovább. Inkább szembefordul a démonokkal. Újra megnyitja az Odaát kapuját, átlép a kegyetlen vörös ajtón, és mélyebbre hatol a démonok ellenséges, gonosz világában, mint valaha. Szembe akar nézni a családja múltjának mélyén lapuló sötét titokkal, amely eddig ugrásra készen várt az ajtó mögött. Bátor, kétségbeesett tett volt, hogy elindult. De vajon visszatér-e? És ha visszatér, mit hoz magával Odaátról? Az immár legendás Insidious horror franchise záró darabjában a teljes eredeti stáb visszatér, hogy újabb hátborzongató, álomszerű vízióval rémisszék halálra azokat, akik örülnek, ha borzonghatnak.

Július 15. (szombat), 21:10 óra

Mission Impossible – Leszámolás (első rész) 

Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapata az eddigi legveszélyesebb küldetésükbe vágnak bele: meg kell találniuk egy félelmetes, az egész emberiséget fenyegető új fegyvert, mielőtt rossz kezekbe kerülne. Miközben a jövő irányítása és a világ sorsa a tét, és Ethant a múltja sötét erői kezdik el körülvenni, beindul a halálos hajsza a Föld körül. Egy rejtélyes, korlátlan hatalommal bíró ellenséggel szembesülve Ethan arra kényszerül, hogy belássa, semmi sem lehet fontosabb ennél a küldetésnél – még azok élete sem, akik számára a legtöbbet jelentenek…

Ezeket a filmeket minden hétfőn 19:00 órától az Orbis moziban is megtekinthetik (ha a rossz időjárás miatt a vetítés a szabadtéri moziban elmarad).

Figyeljék az Orbis mozi oldalát: www.kinoorbis.sk

  • Rozsnyó-vidék

Related Posts

A gömöri népművészet ünnepe Rozsnyó főterén – folklórműsor, kézművesek, helyi gasztronómia
A papírtól a könyvig – továbbképzés könyvtárosok, pedagógusok, művészek, kézművesek részére
Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata