Nyári múzeumi tábor a gótika jegyében

A Rozsnyói Bányászati Múzeum idén nyáron is várja a gyerekeket a közkedvelt napközis múzeumi táborába. A Gótikus Út polgári társulással közösen szervezett tábor központi témája ezúttal a gótika időszaka lesz. 

A résztvevők izgalmas tanulmányút keretében felkeresik a Gótikus Út gömöri templomait, ahol megismerkednek a középkori falfestmények titkaival. A gótikus mesterek művészetének szépsége után a természet szépségeit is megcsodálhatják a gyerekek, amikor meglátogatják a világon párját ritkító ochtinai aragonitbarlangot – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

A múzeum dolgozói szeretnék fejleszteni a gyerekek kreativitását és készségeit is. A táborozók kipróbálhatnak különféle mesterségeket, melyek már a régi időkben az emberek mindennapi életének fontos részei voltak. És mivel bányászati múzeumról van szó, a gyerekek a nyári tábor végén a bányászcéh tiszteletbeli tagjai lesznek.

A nyári múzeumi táborba a 6-10 év közötti gyerekek jelentkezését várják. Két turnusban fog zajlani, július 17-től 21-ig és július 24-től 28-ig, naponta 8:00 és 15:30 óra között. A tábor részvételi díja 120€/hét, tartalmazza az étkezés (ebéd, uzsonna), a kirándulások, belépőjegyek és a kézműves alapanyagok költségeit. Elérhetőség, információ: Mgr. Badin Gabriella, 0907 769 338.

A rendezvény a Falfestmények éve Besztercebánya és Kassa megyében című sorozat keretében valósul meg, amelynek apropója, hogy tavaly 12 gömöri és kishonti templom megkapta az Európai Örökség címet.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék

Related Posts

A legnagyobb slágerektől és mulatós daloktól lesz hangos Csáb – a 240 éve született Szeder Fábiánra is emlékeznek
BIMM – Bodrogközi Ifjúsági Művészeti Műhely Füzérkomlóson
Trópusi lepkéket figyelhetünk meg a betléri kastély parkjában