Szerdán is rendkívül meleg lesz, később fülledt idő jön, viharok várhatók

Nyugat felől újabb meleg légtömegek érik el az országot, a legmelegebb szerdán (július 12.) lesz, délnyugaton 34-35 fok várható. Este vagy csütörtökön (június 13.) viszont már viharok kialakulásával kell számolni, ám a nedvesebb levegő miatt még fülledtebb idő lesz – figyelmeztetett a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

„A legmelegebb szerdán lesz, ismét délnyugaton, 34-35 Celsius-fok várható. Csütörtökön kezdődik az enyhülés, ugyanakkor a nedvesebb légtömegek miatt aznap még nagyon fülledt időre van kilátás” – közölte az intézet.

A közelgő hidegfront kedvez a viharok kialakulásának, már szerda éjszaka, illetve csütörtökre virradóra többfelé lehet csapadék. „Viszont az erősebb légáramlatok miatt vihar, sőt szupercella is kialakulhat, erős széllökések lehetségesek, esetleg jégeső, helyi villámárvizek” – sorolta az SHMÚ.

Az intézet arra is figyelmeztet, hogy a következő napokban a tágabb térségünkben is rendkívül heves viharok alakulhatnak ki, főleg a Szlovákiától délre fekvő területeken. „Aki nyaralni indul Közép-Európa déli részeire, a Balkánra, Észak-Olaszországba, Szlovéniába, Alsó-Ausztriába, mindenképpen figyelje a helyi időjárás-jelentéseket” – zárta az SHMÚ.

  • forrás: tasr, fotó: 

Related Posts

A városi hivatalban 6-tól 2-ig fogadják az ügyfeleket a meleg miatt
Ma éjszaka és szerda reggel talaj menti fagyra kell számítani az egész országban
Felhős hétvége: szombaton megváltozik az időjárás, eső várható