Szerdán is rendkívül meleg lesz, később fülledt idő jön, viharok várhatók

Szerdán is rendkívül meleg lesz, később fülledt idő jön, viharok várhatók

Nyugat felől újabb meleg légtömegek érik el az országot, a legmelegebb szerdán (július 12.) lesz, délnyugaton 34-35 fok várható. Este vagy csütörtökön (június 13.) viszont már viharok kialakulásával kell számolni, ám a nedvesebb levegő miatt még fülledtebb idő lesz – figyelmeztetett a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

„A legmelegebb szerdán lesz, ismét délnyugaton, 34-35 Celsius-fok várható. Csütörtökön kezdődik az enyhülés, ugyanakkor a nedvesebb légtömegek miatt aznap még nagyon fülledt időre van kilátás” – közölte az intézet.

A közelgő hidegfront kedvez a viharok kialakulásának, már szerda éjszaka, illetve csütörtökre virradóra többfelé lehet csapadék. „Viszont az erősebb légáramlatok miatt vihar, sőt szupercella is kialakulhat, erős széllökések lehetségesek, esetleg jégeső, helyi villámárvizek” – sorolta az SHMÚ.

Az intézet arra is figyelmeztet, hogy a következő napokban a tágabb térségünkben is rendkívül heves viharok alakulhatnak ki, főleg a Szlovákiától délre fekvő területeken. „Aki nyaralni indul Közép-Európa déli részeire, a Balkánra, Észak-Olaszországba, Szlovéniába, Alsó-Ausztriába, mindenképpen figyelje a helyi időjárás-jelentéseket” – zárta az SHMÚ.

  • forrás: tasr, fotó: 


Hagyj üzenetet