Lurkó idő és családi délután Lekenyén

A PRO LE-TI Polgári Társulás évek óta igyekszik Lekenye község és a régió rendezvényeibe bekapcsolódni, és a felvidéki magyar közösség, azon belül is legfőképpen a családok számára gazdag, érdekes és hasznos programokat biztosítani.

Idén Lekenyében a támogatóknak köszönhetően első alkalommal biztosítottak habpartyt és légvárat a gyerekek legnagyobb örömére. Mindemellett kultúrműsorra, kézműves foglalkozásra, ügyességi vetélkedőkre és a „Lekenye, szeretlek” – történelmi, családi vetélkedőre is sor került.

A Családok Háza udvarán a „Lurkó idő” elnevezésű családi délutánunk gazdag programjai mellett a családbarát környezet, az őshonos gyümölcsös vagy a gyógyító tanösvény is kikapcsolódással szolgált a gyermekeikkel közös időt eltöltő szülők és nagyszülők számára” – nyilatkozta Beke Beáta, a szervezet elnöke.

A további társszervezők ínycsiklandozó programokkal szolgáltak. A főzőverseny keretében pacalt, krumplilángost, chilis babot és vadpörköltet kóstolhattak a résztvevők a hagyományos gulyás mellett. A 15-féle kalács végig kóstolása is egy közösségi élményként lett megtartva, valamint a támogatásként kapott dinnyéket is együtt fogyasztották el a résztvevők.

A „Lekenye 780” ünnepség keretében megtartott családi délután A KCSSZ és a Pro Le-Ti közös programja.” volt.

  • Pro Le-Ti

Related Posts

Jó hangulatú családi délutánnal indult az adventi időszak Lekenyében
Lekenyei karácsonyváró rendezvények
Rendhagyó ízőrző rendezvény Lekenyén