A Rozsnyói Bányászati Múzeum fotópályázatára amatőr fényképészek alkotásait várják

A Rozsnyói Bányászati Múzeum fotóművészeti pályázatot hirdetett amatőr fényképészek számára Tvoj objektív, tvoj príbeh… (A te objektíved, a te történeted) címmel. 

A Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériája a 20. század 90-es éveiben rendszeresen kiállította a régió legjobb amatőr fényképészeinek alkotásait, ezért úgy döntöttek, most felújítják ezt a hagyományt.
„A művészi fotó elsősorban nem dokumentum. Kifejezheti az alkotó saját világlátását és  bizonyos állásfoglalását. A szerző nem a tényekre, a szociális valóságra támaszkodik, hanem a környezete művészi kifejezésére. Az érzelmek, a hangulat, a nem konvenciális pillanatok, de a személyes, autentikus élmények megragadása is ez, amit csak a fényképész tud megörökíteni,“ nyilatkozta Mgr. Kristína Pakesová, PhD kurátor.
A versenyzők az alábbi kategóriákban küldhetik el pályaműveiket: „Esküvői hagyományaink”, illetve a „Kerékpáron” témában. A technikai feltételek: JPG formátum, javasolt méret max. 3600 pixel, 8 MB, 300 DPI felbontás.
A fotókat a jelentkezéssel és a személyes adatok feldolgozását engedélyező, aláírt nyilakozattal együtt a következő e-mail címre várják: vytvarne.umenie@banmuz.sk. A verseny feltételei és a szükséges dokumentumok a múzeum honlapján érhetők el.
A pályázati anyagokat elbíráló zsűri tagjai Papp Viktória rozsnyói fényképész és zenész, valamint Marek Hajkovský, hivatásos fotós és tanár Késmárkról.
A verseny egészen 2023 végéig tart, az eredményeket 2024 februárjában hirdetik ki.  A győztes képeket 2024 folyamán kiállítják a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában.
  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék