A választás napján több mint 6500 rendőr fog felügyelni a közbiztonságra

Több mint 6500 rendőr fog felügyelni a közbiztonságra és a rendre szombaton, a parlamenti választás napján. A rendőrök a választási bizottságok elnökeivel is együtt fognak működni – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője.

„Több rendőr lesz a terepen a választás napján, de előtte és utána is” – hangsúlyozta Damián Imre, az országos rendőrfőkapitány helyettese. Damián elmondta, a rendőrség folyamatosan figyeli a helyzetet, és felügyeli a választás zavartalan előkészítését és lebonyolítását.

Motoros és gyalogos rendőrök is járőrözni fognak a településeken, civil ruhás rendőrök is szolgálatban lesznek. A tűzszerészek és a különleges rendőri egységek is készenlétben lesznek.

A rendőrök a szavazóhelyiségekre is odafigyelnek, hogy elejét vegyék a problémáknak. Különlegesen kiképzett szakemberek fogják átvizsgálni azokat a helyiségeket, ahol a választás zajlani fog. A rendőrség tájékoztatása szerint a választási bizottságok központjait, és más olyan objektumokat is ellenőrizni fognak, ahol törvénysértés történhet.

„Minden olyan információt, amely a választás esetleges megzavarására, vagy választási korrupcióra utal, azonnal jelenteni kell a legközelebbi rendőrkapitányságon vagy az ingyenesen hívható 158-as rendőrségi telefonszámon” – tette hozzá Imre.

A parlamenti választást szeptember 30-án tartják, szombaton 7-től 22 óráig lesznek nyitva a szavazóhelyiségek. Szeptember 28-án, csütörtökön kampánycsend lép érvénybe, amely a szavazás lezárásáig tart.

  • forrás, fotó: tasr

Választási információs telefonvonalat működtet a belügyminisztérium

 

Related Posts

Csütörtökön Kassa megyei útjain is tüntetni fognak a gazdák
Este 8-ig lesz nyitva a rozsnyói temető
Kormányalakítás: memorandumot írt alá a Smer, a Hlas és az SNS