Várják a javaslatokat Rozsnyó város jövő évi díjazottjaira

Rozsnyó város képviselő-testülete idén is várja a lakosok jelöléseit a legmagasabb városi díjakra, melyeket a jövő februári Rozsnyói Városnapok keretében, az önkományzat ünnepélyes ülésén ad át a polgármester. 

Rozsnyó Város Díját egyéneknek vagy közösségeknek kiváló alkotói teljesítményekért és a tudomány, technika, művészet, publicisztika és közhasznú tevékenység területén elért kimagasló eredményekért ítélik oda, továbbá olyan személyek kaphatják, akik kiemelkedő módon hozzájárultak a város gazdasági-, kulturális- és sportéletének fejlődéséhez, Rozsnyó népszerűsítéséhez itthon és külföldön. A város díjával jutalmazhatják az emberi életeket és a város vagy polgárainak javait mentő személyeket is.

A Rozsnyó Város Díszpolgára címet olyan személyeknek adományozzák, akik jelentős módon hozzájárultak a város fejlődéséhez és gyarapodásához, érdekeinek védelméhez, jó hírének növeléséhez a világban, illetve akik kiváló alkotói teljesítményükkel gazdagították az emberiség ismereteit.

A díjakra vonatkozó, indoklással kiegészített írásbeli javaslatokat az előírt nyomtatványon 2023. október 31-ig kell eljuttatni a városi hivatalba. Postai úton az alábbi címre lehet küldeni: Mestský úrad, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu, Šafárikova 29, 048 01 Rožňava, illetve elektronikusan az erika.svedova@roznava.sk, a podatelna@roznava.sk e-mail címek egyikére, vagy személyesen a Rozsnyói Városi Hivatal ügyfélszolgálatának iktatójába.

A nyomtatványok a város honlapjáról tölthetők le.

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék, fotó: facebook.com/Roznava

Related Posts

Csütörtökön zárva lesz a városi hivatal
Szeptember 13-án kezdődik a háromnapos Rozsnyói Vásár
Július a Rozsnyói Bányászati Múzeumban