A 20 éves prágai Nyitnikék néptánccsoport jubileumi műsorral ünnepel

A prágai Nyitnikék néptánccsoport idén ünnepli újraalakulásának 20. évfordulóját, ez alkalomból rendezi meg immáron negyedik egészestés műsorát, Így készült… címmel. A jubileumi előadásra 2023. november 11-én, szombaton 18:00 órai kezdettel kerül sor, helyszíne a Divadlo Bez Zábradlí. 
A Nyitnikék több mint néptánc. Egy közösség, melyet összekötnek a magyar hagyományok, a néptánc és a népzene szeretete, amely a hagyományok megélésére, ápolására és átadására törekszik – olvasható a meghívóban.
A jubileumi esten a Nyitnikék néptánccsoport a Picinkék tánccsoport, a Huzavonó zenekar és a Šarvanci közreműködésével lép színpadra, majd 20:30-tól táncház következik a Huzavonó zenekarral.
Gyerekjegy ára (15 éves korig): 250 CZK / 10,5 €, felnőtt jegy: 500 CZK / 21 €, támogatói jegy: 1000+ CZK / 42+ € (a támogatói jegy előnyei: támogatói név feltüntetése a jubileumi videóban és weboldalon, reklámanyagok kihelyezése, belépés a VIP zónába).
A Nyitnikék néptánccsoport és CSMMSZ Prágai Helyi Egyesület szervezésében készült műsort a Bethlen Gábor Alap, a Cseh Köztársaság Kulturális Minisztériuma, a Prágai Főpolgármesteri Hivatal, Club Mate, Mattoni és a Csicsói Párlatmanufaktúra támogatja – számoltak be a szervezők.
– Rozsnyó-vidék

Related Posts

Előadás, táncház, kincskeresés, buli – Mini Márciusi Mulatságok Prágában
Márciusi Mulatságok 2023 – RICSÁRDGÍR Prágában
Meghívó a 65 éves Ady Endre Diákkör Nagytalálkozójára