OLVASNI JÓ! – Király Anikó: A balatoni sellő

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ) országos irodalmi-történelmi vetélkedőt hirdetett az alapiskola felső tagozatos, 12-14 éves  tanulói számára. 

A verseny célja az olvasás megszerettetése, a rendszeres olvasóvá nevelés, irodalmi hagyományaink ébren tartása; a könyv helyszíneinek gondolatban történő végigjárása, megismerése, kreatív megközelítése – tájékoztatott honlapján a pedagógusszövetség.

A vetélkedőbe háromtagú csapatok kapcsolódhatnak be, iskolánként egy csapat nevezése lehetséges. A vetélkedő fordulói: iskolai forduló, országos döntő.

A jelentkezés határideje: 2023. december 15. Jelentkezni elektronikus úton az alábbi linken lehet: https://forms.gle/U8zGFxGkAAq2q1Lr6

Az országos döntő határideje: 2024. április 12., helyszíne: Rimaszombat. A részvételi díj: tanulónként 5 €, háromtagú csapat esetében 15 €.

Összefoglaló a könyvről: A balatonfüredi Rózsalakba rég nem látott lakók érkeznek. A kalandvágyó, cserfes Szofi alig várja, hogy újra felfedezze a helyet, ahová nagyszülei emléke köti, és új barátokat szerezzen, köztük egy Jókai nevű írót. A város az Anna-bálra készülődik, a bál szépe majd a Balaton Jégszíve nevű, gyönyörű ékszert viselheti. Ám különös események zavarják meg az előkészületeket: feltűnik a balatoni sellő, egy csendőr pedig mindent megtesz, hogy egy rejtélyes iránytű ne juthasson el tulajdonosához…

  • Rozsnyó-vidék/szmpsz.sk

Related Posts

Helyismereti és Zenebona tábort szerveznek Kassán
XXV. ŐSZIRÓZSA – nótaénekesek országos versenye
32. alkalommal rendezik meg a nyári egyetemeket Rimaszombatban és Komáromban