XXVII. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

XXVII. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

November 1-jén indul a XXVII. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny résztvevőinek regisztrációja. 

A verseny célja az anyanyelv értékeinek megőrzése, az anyanyelv iránti szeretet erősítése, a tehetséggondozás, a tehetséges tanulók és a fejlesztő pedagógusok közötti Kárpát-medencei kapcsolatok támogatása. Célja továbbá a továbbtanuláshoz, a mindennapi élethez szükséges helyesírási készség fejlesztése, a helyesírási ismeretek bővítése, a helyesírási problémaérzékenység, valamint a digitális írástudás fejlesztése – ismertették a szervezők.

Az egyéni írásbeli verseny során a tanulók évfolyamonként más-más digitális helyesírási feladatlapot töltenek ki egy központilag megadott online felületen. A 2023/2024-es tanévben a verseny 1–2. válogatófordulóit, valamint a Kárpát-medencei döntőt digitális formában rendezik meg. A szlovákiai országos döntőre 2024. április 15-én, a Kárpát-medencei döntőre Budapesten, 2024. május 25-én kerül sor.

A versenyre online lehet jelentkezni. Az iskolák benevezésének időszaka: 2023. november 1. – 2024. január 15. A verseny honlapja: https://simonyi.kre.hu/  Hagyj üzenetet