A Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának versíró pályázati felhívása diákok részére

A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma versíró pályázatot hirdet diákok részére. A beadási határidő 2024. január 31.

A versenyre három korcsoportban lehet nevezni: 1. korcsoport: 1-2. osztályosok és 3-4. osztályosok, 2. korcsoport: 5-6. osztályosok és 7-8. osztályosok, 3. korcsoport: középiskolások. A versírók Magyarországról, Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Délvidékről és Őrvidékről jelentkezhetnek a pályázatra – tájékoztatta portálunkat Dienes Mária, Bessenyei György-díjas népművelő, a Kazincbarcikai Egyesületek Fórumának elnöke.

A verspályázat témája kötetlen. A szervezők tematikus javaslatai: természetről (természeti jelenségek, növények, élőlények – pl. hó borította táj, a kert virágai, kedvenc állat, illetve évszakok, jeles napok stb.), érzelmekről (öröm, szomorúság, vágyak, szerelem stb.), szülőföldről szóló versek lehetnek kötött formában (pl. dal, elégia, óda stb.) vagy szabad versformában (pl. prózavers, képvers, betűvers stb.) max. két oldal terjedelemben. Egy pályázó egy kategóriában egy alkotással nevezhet be, a pályázati kiírásra készült, önálló alkotással.

Pályázni kizárólag az alábbi e-mail címre megküldött pályázati anyaggal lehet: dienes.maria@gmail.com. A pályázat beadásának határideje: 2024. január 31. 24:00 óra.

Az alkotásokat a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma által felkért szakértő zsűri bírálja el. A pályamunkákat a zsűri javaslata alapján fogják díjazni, a három kategória első három helyezettje könyvjutalmat és közlési lehetőséget kap.

Az eredményhirdetésre Kazincbarcikán, az Egressy Béni Vers- és Prózamondó Versenyen kerül sor, várhatóan 2024 áprilisában.

  • Rozsnyó-vidék, fotó: pixabay.com

Related Posts

Helyismereti és Zenebona tábort szerveznek Kassán
XXV. ŐSZIRÓZSA – nótaénekesek országos versenye
32. alkalommal rendezik meg a nyári egyetemeket Rimaszombatban és Komáromban