A XV. VÁNDORLEGÉNY gyermek és ifjúsági népi kézműves pályázatra felvidéki jelentkezők is nevezhetnek

A XV. VÁNDORLEGÉNY gyermek és ifjúsági népi kézműves pályázatra felvidéki jelentkezők is nevezhetnek

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza, a debreceni Kézműves Alapítvány, valamint a nádudvari Ady Endre Városi Művelődési Központ meghirdeti a XV. VÁNDORLEGÉNY Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot.

A pályázattal a népművészeti hagyományok tovább éltetése, a fiatalok alkotókészségének fejlesztése érdekében lehetőséget kívánunk teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére – tájékoztatták portálunkat a szervezők.

A pályázatra Magyarországon, valamint az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, 6-35 éves kor közötti gyerekek és fiatalok, általános és középiskolai diákok jelentkezhetnek. A meghirdetők várják az adott néprajzi tájegységre jellemző formavilág és díszítőelemek felhasználásával készített alkotásokat. A pályamunkák természetes anyagokból (textil, agyag, szalma, csuhé, vessző, gyöngy, fa, bőr, tojás stb.) hagyományos technikával készített (2 évnél nem régebbi) gyermekjátékok és használati tárgyak lehetnek.

Az egyéni alkotók maximum 5 darab, alkotóközösségek (szakkör, kör, klub, iskola, osztály, csoport stb.) maximum 15 darab pályamunkát küldhetnek be. Nevezési díj nincs.

A pályázaton való részvétel feltétele a jelentkezési lap kitöltése, amelyet 2024. február 25-ig a saját régiójukba kell eljuttatniuk a pályázóknak. A miskolci Fügedi Márta Népművészeti Egyesület az Észak-Magyarországi Régióhoz (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád vármegye) és Felvidékhez kapcsolódó események szervezője és lebonyolítója.

Letöltés

Letöltés

  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet