48. Duna Menti Tavasz – már jelentkezhetnek a bábozó és színjátszó gyerekcsapatok

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a főszervező Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet társrendezőivel, a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányával, Dunaszerdahely Város Önkormányzatával és a Dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központtal közösen meghirdetik a 48. Duna Menti Tavasz országos gyermek báb- és színjátszófesztivált. A jelentkezés határideje: 2024. március 10. 

A seregszemle lehetőséget ad az amatőr gyermekbábozás és színjátszás területén tevékenykedő csoportok és egyének (bábszólisták) egész évi alkotótevékenysége eredményeinek bemutatására a bábjátékos, színjátszó és szerkesztett játékok kategóriában (a szerkesztett játék minden olyan előadás, amely különböző műfajú művek önálló egységgé szerkesztésével készül és valósul meg, pl.: mozgásszínház, irodalmi színpad, pódiumjáték, dramatikus népi játék, illetve ezek ötvözete).

A regionális válogatókat követően az országos döntőre 2024. május 21-24 között, Dunaszerdahelyen kerül sor.

[gview file=”https://wp-rozsnyovidek.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/01/18141645/DMT-2024-versenyszabalyzat_A4.pdf”]

  • Rozsnyó-vidék, forrás: csemadok.sk

Related Posts

IX. Felvidéki Tehetségnap – az iskolák jelölhetik legtehetségesebb diákjaikat
Irodalmi pályázat: Jókai-díj 2025
Ki mit tud? Jabloncán