Versenyfelhívás – V. ÖKO-LOGIKA Környezetvédelmi Csapatverseny

Versenyfelhívás – V. ÖKO-LOGIKA Környezetvédelmi Csapatverseny

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége a 2023/2024-es tanévben is meghirdeti az ÖKO-LOGIKA Környezetvédelmi Csapatversenyt a szlovákiai magyar alapiskolák 7-9., illetve a nyolcéves gimnáziumok 2-4. évfolyamos tanulói részére részére.

“A verseny célja a környezetről alkotott ismeretek elmélyítése, az önálló ismeretszerzés készségének fejlesztése, a globális fenntarthatósági problémák és a földi rendszer véges kapacitásainak ismeretében a rendszerszemléletű, komplex ökológiai gondolkodás megalapozása” – olvasható a pedagógusszövetség felhívásában. A természettudományos ismeretek gazdagítása és a tehetséggondozás szintén fontos céljai a versenynek.

A versenybe – amely írásbeli és szóbeli részből áll –, háromtagú csapatok jelentkezését várják (vegyes korcsoport engedélyezett).

A jelentkezési határidő: 2024. február 29. Az elektronikus jelentkezés elérhető az alábbi linken: https://forms.gle/B4TJhxZv5kQhAwa1A

A szlovákiai döntőre 2024. április 24-én kerül sor Komáromban, a Jókai Mór Alapiskolában. A versennyel kapcsolatos bővebb információk az SZMPSZ honlapján találhatók.

  • Rozsnyó-vidék/SZMPSZ


Hagyj üzenetet