Február 28-ig várják a jelöléseket a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjra és a pedagógusszövetség díjaira

Február 28-ig várják a jelöléseket a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjra és a pedagógusszövetség díjaira

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége 2024. április 27-28-án Rozsnyón rendezi meg a Szlovákiai Magyar Pedagógusok XXIX. Országos Találkozóját. A pedagógustalálkozón ebben az évben is átadásra kerül a Felvidéki Magyar Pedagógus Díj és a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Díj öt kategóriában. 

Felvidéki Magyar Pedagógus Díj

“A kitüntető cím azoknak a pedagógusoknak, intézményvezetőknek vagy pedagógusközösségeknek ítélhető oda, akik szlovákiai magyar nemzeti közösségünk értékeinek gyarapításáért kiemelkedőt tettek, pedagógiai-közéleti tevékenységükkel példaként szolgálnak környezetük számára, munkájuk során jelentős nevelői-oktatói eredményeket értek el és támogatják az SZMPSZ munkáját. A díjra nevelőtestületek, közösségek tehetnek javaslatot. Odaítéléséről az SZMPSZ Országos Elnöksége dönt” – olvasható a pedagógusszövetség felhívásában.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Díj 

A díj azoknak a pedagógusoknak ítélhető oda, akik a szlovákiai magyar közoktatásban kimagasló eredményeket értek el, illetve azoknak a személyeknek, akik oktatói-nevelői munkájukkal példát mutatnak környezetüknek, akik tevékenységükkel hathatósan támogatják a magyar nyelvű oktatást, az SZMPSZ tevékenységét.

Jelölni az alábbi kategóriákban lehet:

1. A tehetségek felkarolásáért és gondozásáért

2. Pedagógus életpálya díj

3. Kiváló módszertani, nevelési, szakmai és tudományos eredményekért, illetve azon pedagógusok számára, akik a hazai magyar közoktatás megmaradását, fejlesztését, az anyanyelvű kulturális örökségünk megtartását szolgálták, tevékenységükkel hozzájárultak nemzeti értékeink megmaradásához

4. A szlovákiai magyar nyelvű oktatást támogató tevékenységért

5. Óvodapedagógusok, nevelők és szakszolgálatot ellátó SZMPSZ-tagok részére, kiváló módszertani és nevelési eredményekért

A javaslatokat 2024. február 28-ig elektronikus levélben, beszkennelve kell eljuttatni az elnok.szmpsz@gmail.com címre. A díjakkal kapcsolatos részletes információk és a formanyomtatványok a www.szmpsz.sk honlapon találhatók.

  • Rozsnyó-vidék, forrás: szmpsz.sk


Hagyj üzenetet