Virágok közt a betléri kastélyparkban

Aki a virágot szereti… – az május első hétvégéjén ellátogat a betléri kastélyba, hogy ebben a gyönyörű környezetben válogasson a szebbnél szebb virágok közül, akár a balkonjára vagy éppen anyák napjára.A közkedvelt virág- és kézműves vásárt május 4-én és 5-én szervezték meg, és idén is nagy látogatottságnak örvendett. Mi a lányommal vasárnap néztünk ki Betlérbe, és igazán jó kis spontán kirándulást tettünk. Nem volt könnyű parkolóhelyet szerezni, már a kastély bejárata előtt, a rengeteg autótóból láttuk, hogy hozzánk hasonlóan sok embert idecsábított a virágvásár és a kellemes nyári időjárás. Ahogy befelé igyekeztünk, lépten-nyomon virágokkal teli dobozokat, táskákat cipelő emberek mentek el mellettünk. Ők már be is vásároltak, és elégedetten vitték a „zsákmányt”.

A parkba érkezőket először a kézműves standok sora fogadta, ahol textiláru, ruhák, ékszerek, kézzel készült játékok, dísztárgyak, képek, gyertya, szappan, méz, valamint fából készült és fonott tárgyak sokaságából lehetett válogatni. Házi süteményt és kalácsokat is felfedeztünk, amit persze feltétlenül meg kellett kóstolni.

És végre elérkeztünk a kastély elé, ahol megmerítkeztünk a virágözönben. Aki nyárra szereti színes virágokkal díszíteni a balkonját, teraszát, háza bejáratát, itt kedvére válogathatott az egynyári és évelő virágok, a különféle színekben pompázó muskátlik, petúniák, bakopák, verbénák, begóniák, lobéliák, büdöskék között, de volt leander, hortenzia, pálma, napraforgó, szegfű és kőtörőfű, sőt fűszernövények, zöldségpalánták és kerti díszek is.

Természetesen nem tudtam ellenállni, végül mi is virágokkal és függőcserepekkel megrakodva ballagtunk az autónk felé, de előtte még sétáltunk a parkban és leültünk megpihenni egy üdítőre a Spanga büfében. Ragyogó napsütés, az Andrássy-kastély impozáns látványa, körülöttünk zöldellő növények, színes, illatos virágok – ennyi elég, és a lelkünk felüdül, megpihen egy felejthetetlen, végtelennek tűnő pillanatra.

További képekért kattintson Facebook-albumunkra, videó az Instagram-oldalunkon! Ha tetszett, kérünk egy megosztást, lájkot, köszönjük!

  • szöveg: Prékop Ivett, fotó: Kmotrik Fanni

Related Posts

A betléri kastély július 5-én is várja a látogatókat
A közkedvelt gömöri gasztronómiai fesztivállal nyitott a Rozsnyói Kulturális Nyár
Közönségsiker a gömöri tervezők divatbemutatója – kinőtte a betléri helyszínt