A hadtörténeti kiállításon a fegyverek, katonai eszközök mellett személyes emléktárgyak is helyet kaptak

Sok érdeklődőt vonzott az a hadtörténeti kiállítás, amit Krasznahorkaváralja község és az önkormányzat idegenforgalmi bizottsága szervezett május 8-án, a fasizmus felett aratott győzelem napjának 79. évfordulója alkalmából.

Nemcsak helybeliek, hanem más falukból is érkeztek érdeklődők, hogy megnézzék a két világháború időszakából származó emléktárgyakat bemutató kiállítást a kultúrházban.

A tárlaton Horváth Róbert (helyi gyűjtő, az idegenforgalmi bizottság tagja), Milan Seman (kassai magángyűjtő), valamint a Krasnogvardejci Kassai Hadtörténeti Klub tagjainak gyűjteményi darabjai voltak láthatók: különféle fegyverek, szuronyok, egyenruhák, sisakok, kitüntetések, zászlók, sziréna, korabeli újságok, képek, személyes és katonai használati tárgyak, napló, fotók és egyéb érdekességek. A hadtörténeti klub katonai egyenruhákba öltözött tagjai szívesen elbeszélgettek a látogatókkal az egyes kiállítási tárgyak történetéről, eredetéről. Az esemény Rozsnyói Bányászati Múzeum, Mogyorósi Norbert védnöksége alatt valósult meg. 

További képekért kattintson Facebook-oldalunkra!

  • Rozsnyó-vidék, fotó: Kmotrik Péter

Related Posts

A betléri kastély július 5-én is várja a látogatókat
Az idei nyári szezonban zárva lesz az Andrássy Képtár
A közkedvelt gömöri gasztronómiai fesztivállal nyitott a Rozsnyói Kulturális Nyár