Veterán autókülönlegességek suhantak Krasznahorka vára alatt

Igazi nyári időjárás és lelkes közönség fogadta május 28-án délelőtt az „500 szlovákiai km” elnevezésű veterán autó verseny résztvevőit a krasznahorkaváraljai ellenőrzőponton. Ebben az évben a verseny különlegessége, hogy ez a rendezvény egyúttal a FIVA (Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) által szervezett világverseny is FIVA WORLD RALLY SLOVAKIA 2024 néven.

A FIVA (Federation Internationale des Véhicules Anciens) a történelmi járművek tulajdonosait és rajongóit tömöríti világszerte, és évente más-más országban rendezi meg a rallye-világversenyét 2024-ben Szlovákiára esett a választásuk.

A 17 országból érkező veterán autócsodákat különvonattal szállították Pozsonyból Kassára, a verseny kiinduló helyszínére. A megmérettetés első, tokaji szakasza után május 28-án vette kezdetét a Magas-Tátra felé vezető második versenyszakasz, melynek során Krasznahorkaváralján is megcsodálhattuk a szépséges koros járműveket. Innen Betlérbe suhantak tovább, hogy az érdeklődők a kastélyparkban vehessék szemügyre a felvonultatott veterán autókat. Ezután Dobsina főterén áthaladva folytatják útjukat Poprád, illetve a Tátra felé. A verseny május 31-én ér véget, a további részletes programja itt található: 500km.sk

Videókért és további képekért kattintson Facebook-oldalunkra illetve Instagram-oldalunkra!

– szöveg, fotó: Prékop Ivett, Rozsnyó-vidék 

Related Posts

A betléri kastély július 5-én is várja a látogatókat
Az idei nyári szezonban zárva lesz az Andrássy Képtár
A hadtörténeti kiállításon a fegyverek, katonai eszközök mellett személyes emléktárgyak is helyet kaptak