Kína szépségei – Xu Beihong Nemzetközi Ifjúsági és Gyermek Alkotóművészeti Pályázat

A Sino-Európai Alapítvány 9. alkalommal rendezi meg a Xu Beihong Nemzetközi Ifjúsági és Gyermek Alkotóművészeti Pályázatot, melynek középpontjában idén Kína szépségei állnak.
 
„A „Xu Beihong Nemzetközi Ifjúsági és Gyermek Alkotóművészeti Pályázat” egy nyilvános, közérdekű alkotóművészeti verseny, amelyet 2004-ben Xu Beihong felesége, Liao Jingwen kurátor alapított, hogy tovább vigye Xu Beihong „egész életet a kínai művészetoktatásnak szentelő” szellemét. A pályázat eddig nyolc alkalommal került megrendezésre nagy sikerrel, a résztvevők száma pedig meghaladta a 400 000 főt. A versenyre a pályamunkákat online lehet beküldeni, a zsűri a Xu Beihong Művészeti Bizottság szakértői csoportjából és több mint 300 online művészeti oktatóból áll. A pályamunkákat a zsűri névtelenül online pontozza, és az értékelés tisztességességének biztosítása érdekében az átlagolt pontszámok alapján rangsorolja” – tájékoztatták portálunkat a szervezők.
 
A pályázat idei témája: Kína szépségei (kínai ismertetőjegyekkel rendelkező hegyek, folyók, épületek, emberek, fesztiválok, szokások, szellemi kulturális örökségek stb. ábrázolása).
 
Az alkotművészeti pályázatra grafika, festmény, kalligráfia, AI-alkotás kategóriában, 3-tól 18 éves korig lehet nevezni. A szervezők kérik feltüntetni a pályázó nevét, nemét, életkorát, e- mail címét, országát, a pályamű kategóriáját, a mű nevét, fajtáját és egyéb fontos információt, továbbá, ha van, a felkészítő tanár nevét is, mivel a tanárok között is díjakat sorsolnak ki.
 
A pályázat beküldési határideje: 2024. május 31.
 
– Rozsnyó-vidék

Related Posts

„Zöld kéz” workshop II.
Népzenei tábor népdalkörök, szólisták és citerazenekarok részére
Vers- és prózamondó, képzőművészeti és robotika tábor Komáromban