Harmadik Kor Egyeteme: képzést indítanak Rozsnyón 50 év felettiek számára

A pozsonyi Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola Boldog Salkaházi Sáráról elnevezett rozsnyói kihelyezett tagozata a 2024/2025-ös tanévben első alkalomal indít kétéves képzést a nyugdíjaskorúak számára. 

A Harmadik Kor Egyeteme keretében az első évben az idős emberek személyiségfejlesztésének stratégiáiról és módszereiről, fizikai és szellemi egészségük támogatásáról, a családi és személyközi kapcsolatokról, de a természetes gyógymódokról, valamint a szlovákiai nyugdíjrendszerről is tanulhatnak majd az érdeklődők. A második évben a szociális munkával kapcsolatos, pszichológiai és jogi témájú előadásokat tartanak majd, illetve az egészségügyi tudományok szakon többek között az emberi test anatómiája, a betegségmegelőzés és az otthonápolás is szerepel az előadások között. 

Az oktatás 2024 októberében kezdődik a főiskola rozsnyói részlegén (Kósa-Schopper utca, a régi kórház épületében). A képzésre 50 év feletti, középiskolai érettségivel rendelkező érdeklődők jelentkezését várják. A jelentkezési határidő 2024. augusztus 31.

A képzéssel kapcsolatos bővebb tájékoztatás a főiskola honlapján található. 

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék, fotó: pexels.com

Related Posts

Gömöri gasztrofesztivállal veszi kezdetét a Rozsnyói Kulturális Nyár
Indul a nyári szezon a rozsnyói strandon
A városi hivatalban 6-tól 2-ig fogadják az ügyfeleket a meleg miatt