Középkori freskók nyomában – mikrobuszos körutazás a Gótikus Úton

A Gótikus Út csetneki körútjának egyedülálló falfestményeket rejtő középkori templomai a nyári idényben már mikrobuszos kirándulás formájában is elérhetők – tájékoztatott honlapján a Košice Región Turizmus, Kassa megye turisztikai tájékoztató központja. Gömör és Kishont 12 kora gótikus temploma 2022-ben Európai Örökség (European Heritage Label) címet kapott.

A pelsőci református templom, a csetneki (Štítnik), martonházai (Ochtiná) és gecelfalvai (Koceľovce) evangélikus temlomok a 2024-es nyári turistaszezonban ismét nyitva állnak a látogatók előtt, és az idegenvezetői szolgáltatás is biztosított. Munkanapokon és szombaton tekinthetők meg 9:00-től 12:00 óráig és 13:00 órától 16:00-ig.

A szakrális művészet és történelem iránt érdeklődők a csetneki körutat egy kényelmes, 22-személyes Mercedes Sprinter mikrobusszal is felkereshetik, ami 2024. június 15. és szeptember 14. között minden szombaton közlekedni fog. Az ismeretterjesztő kirándulás a pelsőci vasútállomásról indul 8:40-kor, a menetjegy ára felnőtteknek 10 €, gyermekeknek, diákoknak 18 éves korig 5 €.

A kirándulással kapcsolatos bővebb információk ezen a linken találhatók: https://vylety.kosiceregion.com/…/mikrobusom-po…/

  • pr-i, Rozsnyó-vidék

Related Posts

A legnagyobb slágerektől és mulatós daloktól lesz hangos Csáb – a 240 éve született Szeder Fábiánra is emlékeznek
Trópusi lepkéket figyelhetünk meg a betléri kastély parkjában
Gömöri gasztrofesztivállal veszi kezdetét a Rozsnyói Kulturális Nyár