Gyermekek hete a Rozsnyói Bányászati Múzeumban

A Rozsnyói Bányászati Múzeum gyereknap alkalmából idén is egy változatos programokkal teli hetet szentel az óvodásoknak, iskolásoknak.

Az óvodások és alsó tagozatos alapiskolások megnézhetik a Galériában a V moci noci (Az éjszaka hatalmában) című látványos kiállítást, ezután játék és kézműves foglalkozás kövekezik, ahol baglyos táskát fognak készíteni. Az idősebb diákokat a baglyokról szóló kiállítás összeállítója, RNDr. Miroslav Dravecký várja majd a Kassai Kelet-Szlovákiai Múzeumból, hogy elárulja a baglyok gyűrűzésének mikéntjét, és végigvezeti a diákokat ezen a természetismereti kiállításon – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

A Sentinel Élményközpont (Šafárik u. 43.) munkatársai is készülnek programokkal a kisebb és nagyobb diákok részére is. A kicsik a várhosszúréti Čermošná csemetekert erdőpedagógusaitól játékos formában többet is megtudhatnak az erdeinkben található fákról, gombákról és állatokról. A gyerekek a vízről is tanulhatnak majd, többek között arról, hogyan működik a víz körforgása, és hogyan lehet legegyszerűbben takarékoskodni a vízzel. Ráadásul beültethetik a saját kis fájukat is. A felső tagozatos és középiskolás diákokat Ondrej Juhász volt bányász kíséri végig a bányászati tárlaton, és megnéznek egy bányászati témájú dokumentumfilmet is.

A gyermekprogramok egész héten, június 3-tól 7-ig fognak zajlani a Bányászati Múzeum két részlegében. Az egyes aktivitások kb. 60 percesek, a belépődíj 2 € / tanuló, a Krúžkovanie sov (Baglyok gyűrűzése) c. előadás esetében 1 € / tanuló.

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, mivel a résztvevők létszáma korlátozott. Elérhetőségek: Badin Gabriella – 0918 364 685, Brigita Nagyová – 0944 786 722.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék

Related Posts

Csütörtökön zárva lesz a városi hivatal
Szeptember 13-án kezdődik a háromnapos Rozsnyói Vásár
Július a Rozsnyói Bányászati Múzeumban