A közkedvelt gömöri gasztronómiai fesztivállal nyitott a Rozsnyói Kulturális Nyár

Ínycsiklandó illatok, finom ételek, a színpadon remek zene és nyüzsgő tömeg fogadta június utolsó szombatján a Gastro Gemer festre érkezőket Rozsnyó főterén. A látogatók a főzőverseny változatos kínálatából válogathattak, a rendezvény végén pedig a szervezők 1610 eurós adományt adtak át Andrássy Franciska szobrának felújítására. Ezzel a jól sikerült programmal megkezdődött a Rozsnyói Kulturális Nyár rendezvénysorozata.

Rozsnyó város, az Actores Városi Színház és a 100P étterem június 29-én szervezte meg a gasztronómiai fesztivál harmadik évfolyamát a Bányászok terén. A főzőversenybe idén 13 csapat nevezett be a legkülönfélébb ételekkel. Volt itt székelykáposzta knédlivel, sertés- és pacalpörkölt, palócleves, nutellás és lekváros tarkedli, bigos, krumpligombóc tejföllel, szalonnával és savanyú káposztával, lencse masala, krumplitócsni, gomba- és bableves, lekváros gombóc és lecsó is. Az egyes standok előtt hosszan kígyózó sorok jelezték, melyik étel volt a legkedveltebb, a tócsniért vagy lekváros gombócért akár félórát is sorakoztak az emberek a tűző napon.

A nyári fesztiválhangulatot a poprádi 4KA BAND erősítette különböző stílusú dalokat megcsillantó koncertjével, időnként felszabadult táncra perdítve a közönség és főzőcsapatok vidám tagjait. A műsorvezető Stano Székely versenyekre hívta ki az elszántabbakat, akik csokis dinnyeevésért cserébe a fesztivál logójával ellátott kötényt vagy gasztrokupont nyerhettek. Hogy a gyerekek se unatkozzanak, felfújható csúszdával, ugrálóvárral, kisautókkal, arcfestéssel és lufihajtogatással készültek számukra a szervezők.

A zsűri a püspöki Karitász csapatának szilvalekváros gombócát találta a legjobbnak, a közönségdíjat pedig a Zlatá utcai alapiskola tanárainak csapata nyerte a bigos nevű ételkülönlegességgel.

További képekért és videókért kattintson Facebook- és Instagram-oldalunkra!

  • Rozsnyó-vidék, szöveg, fotó: Prékop Ivett

Related Posts

Csütörtökön zárva lesz a városi hivatal
Gazdag csütörtök a Gombaszögi Nyári Táborban
Szeptember 13-án kezdődik a háromnapos Rozsnyói Vásár