Szeptember a Rozsnyói Bányászati Múzeumban

Kalandos amerikai útibeszámoló, diákoknak szóló múzeum-pedagógiai foglalkozások, nemzetközi részvételű új képzőművészeti kiállítás és történelmi barangolások is várják az érdeklődőket ebben a hónapban a Rozsnyói Bányászati Múzeum szervezésében. 

Szeptember 5-én Stibrányi Gusztáv utazó amerikai kerékpáros kalandozásairól fog mesélni a Galéria kertjében, 10-én pedig sor kerül a felső tagozatos és középiskolás diákok számára szervezett hagyományos Bányásznapra. A Baska József nevéhez kötődő nyári nemzetközi festőtábor alkotásait bemutató Malom 2024 című kiállítás szeptember 13-án nyílik, a Rozsnyói Vásár kísérőrendezvényeként.

Szeptember 16-tól év végéig vehetnek részt az iskolás csoportok a Szlovák Nemzeti Felkelés 80. évfordulója alkalmából szervezett foglalkozásokon. A helytörténet kedvelőire is gondoltak, az OOCR Gemer területi idegenforgalmi szervezet 21-én Rozsnyó történelmével ismerteti meg a közönséget.

A múzeum állandó történelmi, bányászati-kohászati, természetrajzi tárlatai, a Sentinel Élményközpont látnivalói és a Galéria képzőművészeti kiállításai mellett szeptemberben még elcsíphető pár napig a bagolyfajokkal foglalkozó V moci noci (Az éjszaka hatalmában) című kiállítás és 27-ig látható az egyedi kerékpár modelleket bemutató kiállítás is. 

Hosszabb ideig látogatható a bagolyfajokat bemutató kiállítás

Változatos programok várják a Rozsnyói Vásár látogatóit

Két keréken – különleges kerékpárkiállítás látható a Galériában

  • pr-i, Rozsnyó-vidék

Related Posts

Rozsnyó és Pelsőc között vonatpótló buszok fognak közlekedni
Zárva lesz a történelmi tárlat és a Galéria
A kassai Thália szeptemberi előadásai