Október a Rozsnyói Bányászati Múzeumban

A Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában még októberben is látogatható két meghosszabbított kiállítás, az egyedi kerékpárokat és a Malom festőtáborban készült alkotásokat bemutató tárlat. Ezen kívül gyerekeknek szóló program, koncert, fotókiállítás és menyasszonyi ruhák kiállítása is várja az érdeklődőket ebben az őszi hónapban.

Október 3-án az óvodás és iskolás gyerekek a körülöttünk előforduló ásványi anyagokkal fognak megismerkedni, 6-án a Pro Musica Nostra Gemeriensi nemzetközi komolyzenei fesztivál koncertjére kerül sor a krasznahorkaváraljai Andrássy Képtárban.

Október 22-én nyílik az ART INN művészeti csoport kiállítása Premeny v bytí (Átalakulások a létben) címmel, és a Galéria olyan helyeire vezeti el a látogatót, ahol még biztosan nem járt. A hónap végén, 29-én pedig esküvői ruhákat láthatunk Jana Mládek Rajniaková néprajzkutató magángyűjteményéből.

Aki eddig lemaradt volna róla, most bepótolhatja a Galéria két aktuális kiállításának megtekintését: a Na dvoch kolesách (Két keréken) című kiállítást október 17-ig, a Mlyn/Malom 2024 című tárlatot pedig egészen október 24-ig kereshetik fel az érdeklődők.

A Galériában tovább látogatható két kiállítás

Két keréken – különleges kerékpárkiállítás látható a Galériában

A Malom 2024 bemutatja a nemzetközi festőtáborban készült alkotásokat

Pro musica nostra Gemeriensi: a komolyzene és az épített örökség találkozása

  • pr-i, Rozsnyó-vidék, illusztrációs kép: pixabay.com

Related Posts

Heti menü
Vonatpótló buszok fognak közlekedni Rozsnyó és Pelsőc között
BRIEFCASE – ásványok körülöttünk