Rozsnyói Magazin 2014. április 16.

Rozsnyói Magazin 2014. április 16.

A Rozsnyói Városi Televízió április 16-i magyar adásának témái:

– Május 24-én újra választ az ország, közelednek a Európa Parlamenti választások, Szlovákia 13 képviselői helyet kaphat.

– A jubileumi, huszadik országos pedagógustalálkozón a szakmai előadások és plenáris ülések után sor került a hagyományos díjkiosztóra is, a Pedagógusszövetség szakmai elismerésében részesült többet között Prékop Mária, a rozsnyói Fábry Zoltán Alapiskola és Szakközépiskola igazgatónője.

– Beszámoló a húsvéti programokról: alkotóműhely zajlott a Rozsnyói Bányászati Múzeum Képzőművészeti Galériájában, a Csemadokban húsvétváró családi délutánt szerveztek és egy év kihagyás után újra volt húsvéti vásár a főtéren.

– Nagy érdeklődés kísérte a dernői Borostyán Néptáncegyüttes Nagyapáink öröksége című hagyományőrző estjét, melynek célja, hogy összehozza és bemutassa a gömöri hagyományőrzőket, zenészeket, éneklőcsoportokat és tánccsoportokat. A házigazda Borostyán Néptáncegyüttes berkeiben öt csoportban 80 gyermek, fiatal és felnőtt táncol, akik a vendégek mellett szintén bemutatkoztak műsorukkal.

– A magazinműsor egy megzenésített verssel ér véget a rozsnyói fiatalokból álló Endorfin együttes előadásában.

 

 

-pr-i, rozsnyovidek.sk

forrás: RVTV



Hagyj üzenetet