Médiasztár – ki lesz az év legjobb diákújságírója, iskolaújságja és diákriportere?

Médiasztár – ki lesz az év legjobb diákújságírója, iskolaújságja és diákriportere?

Felhívás

Folytatva a hagyományt, a Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola a 2015/2016-os tanévben is azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megszólítja a fiatal tehetségeket, s a jelentkezők között megtalálja a Médiasztár 7. évfolyamában is az Év diákújságíróját és az Év iskolaújságát.
Bízunk abban, hogy az előző évek eredményeit tovább tudjuk gyarapítani, s így a Médiasztár 7. évfolyamában a Pátria Rádió (Szlovák Rádió Magyar Szerkesztősége) közreműködésével ismét meghirdetjük Az év diákriportere kategóriát is, melyben az alapiskolák 8-9. évfolyamának és a szakiskolák, szakközépiskolák, gimnáziumok, felépítményi osztályok és nyolcosztályos gimnáziumok 5-8. évfolyamának tanulói versenghetnek.

Versenyleírás

A verseny szervezői: Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola
Közreműködik a Pátria Rádió (Szlovák Rádió Magyar Szerkesztősége)

Kategóriák:

A/ Az év diákújságírója:
1. kategória: alapiskolák 5. – 7. évfolyama
2. kategória: alapiskolák 8. – 9. évfolyama
3. kategória: szakiskolák, szakközépiskolák, gimnáziumok, felépítményi osztályok és nyolcosztályos gimnáziumok 5. – 8. évfolyamának tanulói számára

B/ Az év diákriportere:
Az alapiskolák 8. – 9. évfolyama és a szakiskolák, szakközépiskolák, gimnáziumok, felépítményi osztályok és nyolcosztályos gimnáziumok 5. – 8. évfolyamának tanulói számára

C/ Az év iskolaújsága:
1. kategória: alapiskolák és középiskolák

mediasztar 7-

A verseny menete és időpontjai:

A/ Az év diákújságírója – 4 fordulós egyéni levelezőverseny

A versenyre jelentkező dákok minden fordulóban egy feladatlapot kapnak, melyben az írott sajtóban, a médiában előforduló műfajokkal kapcsolatos feladatok találhatók. A versenyző ez alapján készíti el saját írását a meghatározott módon és terjedelemben.

Az élő döntőre egy-egy kategória 10 legsikeresebb (értsd: legtöbb pontszámot elért) diákja kap meghívást.

A döntő a Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola oszlopgalériájában kerül megrendezésre, ahol a diákok háromfordulós vetélkedő során döntik el, ki lesz a 2015/2016-os tanévben Az év diákújságírója.
A döntő várható időpontja: 2016. április 13.

B/ Az év diákriportere

E kategória versenyzői a hozzánk eljuttatott hangfelvételeikkel szállhatnak versenybe, melyeket a rádiózás elismert szakemberei értékelnek majd ki, s nem csupán a megmérettetéshez szükséges pontokkal, de szakmai tanácsokkal is segítik az ifjú riportereket.
Az év diákriportere kategória jelentkezői elektronikus formában kapják meg az első feladatot, mely a feladat leírása mellett a beküldési határidőt, beküldés módját (formátum), illetve a verseny további menetét is tartalmazza.

C/ Az év iskolaújságja

A versenyre nevező iskolák a 2015/2016-os tanévben megjelent saját szerkesztésű újságból 2 számot (számonként 3 -3 példányt) küldjenek postai küldeményként legkésőbb 2016. március 11-ig a következő címre:

Súkromná stredná odborná škola s VJM
Médiasztár 7 – Iskolaújság
Bálint Katalin
Slovenská 52
Kolárovo 94603

Az újságokat folyamatosan lehet küldeni. Az iskolaújságok kiértékelését szakmai zsűri végzi. A versengés kiértékelése és az eredményhirdetés a Médiasztár 7 élő döntőjén valósul meg.

Jelentkezési határidő: 2015. október 23.

A jelentkezési lap letölthető az iskola honlapjáról. Kérjük, hogy a pontosan kitöltött jelentkezési lapot küldjék vissza postai úton:

Súkromná stredná odborná škola s VJM, Médiasztár7
Bálint Katalin
Slovenská 52
Kolárovo 94603

vagy elektronikus formában / e-mailben a spg.mediasztar@gmail.com címre.

A versenyen való részvétel díjtalan. További információkhoz a fenti elérhetőségeken, illetve iskolánk honlapján www.scholaprivata.edupage.org juthatnak.



Hagyj üzenetet