Megemlékezés és előadóest Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából

Megemlékezés és előadóest Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából

A rimaszombati Pósa Lajos Társaság mindenkit szeretettel vár a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésre és Légy Lámpás estre 2023. január 26-án csütörtökön. 
A koszorúzás és megemlékezés 16:30-kor kezdődik a Petőfi-háznál (Tomášik u. 21.), majd rövid séta következik Petőfi Sándor nyomában Rimaszombat utcáin B. Kovács István gömörológus vezetésével.
“Toldi írójához elküldöm lelkemet…”  –  a Pro Cultura Hungarica-díjas Tóth Péter Lóránt tanár, versvándor Petőfi Sándor és Arany János barátságáról szóló műsorát 17:30-tól láthatja a közönség a Csillagházban (Daxner u. 36.).
Levelezések, versek, visszaemlékezések, legendás történetek repítik vissza a hallgatóságot a magyar irodalom legrövidebb ideig tartó, de legmélyebb barátságába. A tűz és a víz találkozása, akik nem kioltották egymást, de segítették, támogatták a másikat a Parnasszusra vezető úton. Humor és mában ható gondolatok költészetről, “verscsinálásról”, tiszteletről, kölcsönös megbecsülésről és hazaszeretetről.
– Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet