Gyerekek hete a Rozsnyói Bányászati Múzeumban

Gyerekek hete a Rozsnyói Bányászati Múzeumban

A gyermeknap apropóján szórakozással és ismeretekkel teli hét várja az óvodásokat és iskolásokat a Rozsnyói Bányászati Múzeumban. 

A rendezvény két helyszínen fog zajlani, a csoportok május 29. és  június 2. között vehetnek részt a foglalkozásokon a 8:00 és 15:00 óra közötti időtartamban – tájékoztatta portálunkat a múzeum. A főtéri Galériában a Bőr és szőrme – a hétköznapitól a fényűzőig című kiállításhoz kapcsolódó foglalkozásokat szerveznek. A gyerekek a kiállítás megtekintése után tesztelhetik a tudásukat egy kvízben, megtanulják megkülönböztetni a bőr különböző fajtáit és bőrszalagokat fonni. Végül elkészítik a saját bőr karkötőjüket vagy könyvjelzőjüket.

A Kincskereső program a Sentinel Élményközpontban zajlik majd, ahol a Gömör bányászatát és kohászatát bemutató modern tárlat kerül a figyelem középpontjába. A gyerekek megismerkednek a kiállítás legújabb interaktív elemeivel, azután ásványok és féldrágakövek után kutató kincskeresőkké válnak. Befejezésképp a kicsik “drágakövekkel” fogják díszíteni a királyi koronájukat.

A részvételi díj 2 € / tanuló. Előzetes bejelentkezés szükséges, mivel a résztvevők létszáma korlátozott. Elérhetőségek: Mgr. Badin Gabriella  – 0907 769 338, Mgr. Brigita Nagyová – 0940 108 261, PhDr. Erika Hermélyi Gecelovská – 0940 108 384.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék

Kiállítás: Bőr és szőrme – a hétköznapitól a fényűzőig



Hagyj üzenetet