Nyitott parkok és kertek hétvégéje – meghívó a betléri kastélyparkba

Nyitott parkok és kertek hétvégéje – meghívó a betléri kastélyparkba


Esemény részletek


A Nyitott parkok és kertek hétvégéje egy kulturális-ismeretterjesztő rendezvény, melynek célja, hogy bemutassa Szlovákia történelmi parkjainak és kertjeinek értékeit, és bekapcsolja a lakosságot aktív védelmükbe, gyarapításukba és tartalmas kihasználásukba. Ebben az évben a Národný Trust n.o. által szervezett rendezvényhez csatlakozik a Szlovák Nemzeti Múzeum Betléri Múzeuma is, amely a betléri kastély angolparkjába várja a látogatókat – tájékoztatta portálunkat a múzeum.

Az 57 hektáros park a betléri kastély területének része, amelybe a kastély épületén kívül kisebb parképítészeti objektumok, plasztikák, eredetileg az uradalmi birtokhoz tartozó egykori gazdasági épületek és lakóházak is tartoznak. A kastély melletti parkot 1792-1795 között alapították Andrássy Lipót kezdeményezésének köszönhetően. Meghívta birtokára az empire korszak neves kertépítészét, Henrich Nebient, aki lerakta a park alapjait. 1978-ban a betléri park felkerült a világ művészi és kulturális értékű parkjainak UNESCO által jegyzett listájára.2020. október 10-én, szombaton 15:00 órától kommentált tárlatvezetés várja a látogatókat a betléri kastély parkjában, melynek során megismerhetik a park történetét, információkat kapnak a parképítészetről és a parkban elültetett érdekes fákról.

A belépődíj 4 €, kedvezményesen 2 €. A csoportlétszám korlátozott, előzetes regisztráció szükséges. A belépőjegyeket az alábbi telefonszámon lehet előjegyeztetni.: +421 918 728 400. A szervezők felhívják a figyelmet a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos biztonsági előírások betartására.

– pr-i, rozsnyovidek



Hagyj üzenetet