ELMARAD! Adventi hétvége a betléri kastélyban

ELMARAD! Adventi hétvége a betléri kastélyban


Esemény részletek


A Betléri Múzeum sajnálattal értesíti az érdeklődőket, hogy a hétvégére tervezett karácsonyváró program a járványügyi intézkedések miatt elmarad.  

A Betléri Múzeum december 19-én és 20-án karácsonyváró programot szervez kézműves portékákkal, karácsonyi dalokkal és ünnepi hangulattal fűszerezve.

“Pihenjen meg egy kicsit az ünnepek előtti hajszában és kóstoljon bele Szlovákia egyik legszebb kastélyának karácsonyi hangulatába!” – szól a múzeum meghívása. A karácsony közeledtét beárnyékolja a világjárvány, és a jelenlegi időszak nem kedvez a nagy adventi, karácsonyi vásároknak, tömeges találkozásoknak. Mint portálunkat tájékoztatták, a Betléri Múzeum kárpótlásképpen egy kis meglepetést készít a látogatók számára. Az utolsó adventi hétvégén, december 19-én és 20-án a tárlatlátogatás végén, vagy akár attól függetlenül 9:30 és 16:30 között felkereshetik a „karácsonyi sarkat” a kastély földszintjén, ahol helyi kézművesek, árusok kínálják majd termékeiket. A hangulatot karácsonyi dallamok, meleg tea és forralt bor egészíti ki.

Akik úgy döntenek, hogy ezen az adventi hétvégén ellátogatnak a betléri kastélyba, a tárlatlátogatás során hallhatnak az arisztokrata családok karácsonyi hagyományairól, szokásairól is, és lefotóztathatják magukat a korabeli kanapén, a feldíszített karácsonyfa alatt – tájékoztatott a múzeum, egyúttal figyelmeztetnek a járványügyi előírások betartására a kastélylátogatás során is. A belépődíj felnőtteknek 1€, gyermekek számára ingyenes.

  • rozsnyovidek


Hagyj üzenetet