Modern művészeti kiállítás a Galériában

Modern művészeti kiállítás a Galériában


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum, a Kassa Megyei Önkormányzat kulturális intézménye újabb kiállításra várja az érdeklődőket. A “TROJLÍSTOK geometrie” című tárlaton három fiatal képzőművész hölgy alkotásai láthatók.

A geometria „hármasfogata” egy nemzedékileg egymáshoz közelálló festészeti megnyilatkozást hoz el Rozsnyóra. A kiállítás három fiatal kelet-szlovákiai festőművésznő munkáit mutatja be, a kortárs festészet három egyéni útját az absztrakt festészet és a stilizált figuráció mezsgyéjén.

A kifejezésük közös platformját az alapvető formák és színek geometrikus nyelve alkotja, miközben mindegyikük létrehozza a sajátos képi világát és festészeti nyelvét. Közös a festészeti technikájuk is, a vászonra vitt akrilfestés, mindamellett Germuška Vrancová és Štulerová gyakran alkalmaz rondókat – a mű kör alakú kompozícióját,“ tájékoztatott a kiállítás kurátora, Vladimír Beskyd.

A megnyitóra május 20-án 16:00 órakor kerül sor a főtéri Galériában (Bányászok tere 25. szám). A kiállítás 2021. június 27-ig tekinthető meg.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet