Európai Örökség Napok: TRANS GALACTIC – kiállítás a Galériában

Európai Örökség Napok: TRANS GALACTIC – kiállítás a Galériában


Esemény részletek


Figyelem, időpontváltozás! A kiállítás az eredetileg meghirdetett szeptember 21. helyett 22-től látogatható.

A Rozsnyói Bányászati Múzeum két új kiállítással kapcsolódik be az Európai Örökség Napok rendezvénysorozatába. Gabriela Görgeyová TRANS GALACTIC című tárlata 2021. szeptember 22-től látható a főtéri Galériában (Bányászok tere 25.).

A kiállító, Gabriela Görgeyová képzőművész és művészeti tárgyakat oktató tanár. Több mint 20 éve tanít a rozsnyói P. J. Šafárik Gimnáziumban. A képzőművészet iránti tiszteletét és rajongását saját alkotótevékenységével, művészeti és kulturális rendezvények támogatásával, szervezésével fejezi ki – tájékoztatta portálunkat a múzeum. Képei az aktuális emberi kapcsolatokra és a társadalomban végbemenő folyamatokra reagálnak. Expresszivitás, hangsúlyos színesség és kísérletezés jellemzi alkotásait.

A kiállítás szeptember 22-től november 14-ig tekinthető meg.

Európai Örökség Napok

A program 1985-ben indult az Európa Tanács kezdeményezésére, amelyhez az Európai Bizottság 1999-ben csatlakozott – olvasható az europa.eu weboldalon. Az Európai Örökség Napok célja Európa gazdagságának és kulturális sokszínűségének bemutatása az európai polgárok számára, a rasszizmus és az idegengyűlölet elleni küzdelem, valamint a tolerancia erősítése Európában és Európán kívül.

A nemzetközi rendezvénysorozat keretében nyíló további rozsnyói kiállítás:

Gömöri bányászat: A kiállítás bemutatja a szállítás módjait és eszközeit

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet