Családi nap a Gömöri Hagyományok Házában

Családi nap a Gömöri Hagyományok Házában


Esemény részletek


A Gömöri Művelődési Központ (GOS) kézműves foglalkozásokkal és böjti ételekkel köszönti a tavaszt. 2022. április 2-án, szombaton 10:00 és 16:00 óra között családi napra várják az érdeklődőket a Betléri utca 8. szám alá. 

“A világjárvány miatt az elmúlt két évben korlátozott volt a Gömöri Kézműves Inkubátor (RINK) tevékenysége is. A RINK egy egyedülálló projekt, amely egyesíti a kézműveseket az egész megyéből. Ezért örülök annak, hogy az idei húsvéti ünnepek alkamával kézműveseink bemutathatják munkájukat a látogatóknak a Gömöri Művelődési Központ rendezvényén” – mondta el Rastislav Trnka, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke.
A családi nap résztvevői bekapcsolódhatnak a kézműves foglalkozásokba, húsvéti tojást díszíthetnek viasszal, vagy készíthetnek sajátkezűleg különböző technikákkal,  drótozással vagy nemezeléssel, továbbá a korbácskészítés sem marad el. Az egyéb húsvéti szimbólumok, bárány vagy nyuszi készítése agyagból, csuhéból, szintén kiváló alkalmat nyújt a gyerekeknek és a szülőknek a közös alkotásra. A központ gasztronómiai műhelyében pedig hagyományos böjti ételek készítését mutatják be, többek között a sajtkészítést – tájékoztattak a szervezők.
  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet