“Közönségfejlesztés – a látogató szerepe a színházi közösség életében” – konferencia a Tháliában

“Közönségfejlesztés – a látogató szerepe a színházi közösség életében” – konferencia a Tháliában


Esemény részletek


A Kassa Megyei Önkormányzat és a Thália Színház “Közönségfejlesztés – a látogató szerepe a színházi közösség életében” (Rozvoj publika, návštevník ako súčasť divadelnej komunity) címmel szakmai konferenciát szervez 2023. október 19-én, csütörtökön 9:30 órai kezdettel a színházban.

“A konferencia keretében arra igyekszünk válaszokat keresni, hogy miképp lehetne a kulturális/színházi rendezvényekbe aktívabban bekapcsolni a közönséget, erősíteni a színház és közönsége közötti kapcsolatot, fiatalok megszólítását, hogyan lehetne erősíteni a művészet és kultúra szélesebb körű megértését és megbecsülését a társadalomban.

A marketinggel ellentétben, amelynek célja a látogatók/nézők számának növelése, a közönségfejlesztés a közönség bevonásának mértékére és a közönséggel való kapcsolatépítésre összpontosít, amely a közönség bevonásával és a közönség élményének fokozásával a művészetek nagyobb megértését és megbecsülését hivatott elősegíteni” – tájékoztattak a szervezők.

A konferencia elsősorban kulturális intézményeknek, színházaknak, múzeumoknak, galériáknak, könyvtáraknak, művészeti szervezeteknek, oktatási intézményeknek, de a kultúra és a művészetek iránt érdeklődő nagyközönségnek is szól. A rendezvény nyelve szlovák, a szervezők biztosítják a szlovák-magyar tolmácsolást.

A konferencia főbb témákörei: részvétel/participáció  a Thália színház rendezésében, aktív kommunikáció és együttműködés a közönséggel – a Közönségi Platform létrehozása, kulturális és oktatási intézmények közötti hálózatépítés, a TIE (Theater in Education) módszer és az ún. részvételi színház bemutatása.
A konferencia fő előadói: Matej Drlička (főigazgató, Szlovák Nemzeti Színház, Pozsony), Lenka Papugová (igazgatónő, Bábszínház Kassa), Lukáš Kopas (dramaturgia oktató, Kassai Nemzeti Színház), Takács Gábor (a budapesti KÁVA Kulturális Műhely művészeti vezetője).
Tekintettel arra, hogy a konferencián résztvevők száma korlátozott, 2023. október 16-ig (hétfő) szükséges jelezni a rendezvényen való részvételi szándékot a következő regisztrációs linken: https://forms.office.com/e/Qe7aBMWYBZ
  • Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet