Csillagvizsgálók és planetáriumok napja Rozsnyón – családi program a hétvégére

Csillagvizsgálók és planetáriumok napja Rozsnyón – családi program a hétvégére


Esemény részletek


A Gömöri Művelődési Központ kétnapos programot szervez a Csillagvizsgálók és planetáriumok napja alkalmából. Március 16-án és 17-én két helyszínen számtalan érdekesség várja a család minden tagját, többek között olyan különlegesség is, mint a rakétamodellek kilövése.

Március 16-án, szombaton a rozsnyói csillagvizsgálóban zajlik majd a program, ahol nyílt napot tartanak.

„A nyílt nap programja bőséges és sokszínű. A látogatók bejárhatják és megismerhetik a csillagvizsgáló területét, főépületét és a kupolás megfigyelőt. Az új teleszkóp bemutatása a legújabb csillagászati technológiákat hozza közelebb az érdeklődőkhöz. A gyerekeknek  csillagászati témájú szórakoztató tevékenységekkel készülünk, melyek segítségével játékos formában ismerhetik meg a világűrt. A nap folyamán, az időjárástól függően megfigyeljük a Napot, este pedig a csillagokat,“ tájékoztatott Zdeněk Molnár, a Gömöri Művelődési Központ csillagászati részlegének munkatársa.

Az első nap kicsúcsosodása Ema Čižnárová rakétamodelljeinek startja lesz. Az elismert rakétamodellező már tizenhárom éve foglalkozik ezzel a hobbival, és a szlovákiai-, európai- és világversenyek legmagasabb dobogóit foglalja el.

Március 17-én a program helyszíne a Gömöri Hagyományok Háza lesz, ahol a látogatókat csillagászati témájú, kalandos animációs mesefilmek várják a mobil planetáriumban 16:00 és 17:00 órától.

A szombati nyílt napra ingyenes a belépés, a vasárnapi vetítésre a mobil planetáriumban jelképes 3€ a belépő. Bővebb tájékoztatás az alábbi elérhetőségeken kapható: a 0918 244 901-es telefonszámon vagy hvezdaren@gos.sk e-mail címen.

  • Prékop-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet