Andrea Vizvári operaestje Andrássy-Kaunitz Eleonóra grófnő emlékére

Andrea Vizvári operaestje Andrássy-Kaunitz Eleonóra grófnő emlékére


Esemény részletek


Gyönyörű környezetben, a betléri kastély előtti parkban kerül megrendezésre 2017. július 22-én, szombaton 18.00 órától Andrea Vizvári operaénekesnő koncertje. A hangversenyt Andrássy Géza gróf feleségének, Kaunitz Eleonóra grófnőnek a tiszteletére szervezik, akinek élete az esti tematikus tárlatvezetéseken is főszerepet játszik.

Kaunitz Eleonóra cseh grófnő (1862-1936) a betléri Andrássy Géza gróf, az ismert nagybirtokos, vadász és sportember felesége volt. A grófnő nagyon hamar beilleszkedett a magyar arisztokraták körébe, és az ország egyik legcsodáltabb hölgyeinek egyike lett. Nevét a történelem a szegények, az iskolás gyerekek és a társadalmi élet támogatójaként jegyzi. Legendás volt zeneszeretete, amit irodalmi említések és a betléri kastély gyűjteményében található számos partitúra is bizonyít – tájékoztatott a betléri múzeum. Szeretnék, ha a kastély történelme e neves személyisége emlékének szentelt zenés estek idővel hagyománnyá válnának.

A koncerten Andrea Vizvári operaénekesnő, a Szlovák Nemzeti Színház operájának szólistája, az ország egyik legtehetségesebb szoprán énekesnője lép fel. Előadásában a 19. század végéről és 20. század elejéről származó híres operaáriák hangzanak el olyan világhírű zeneszerzőktől, mint Bellini, Verdi, Gounod, Puccini, Strauss, Kálmán, valamint válogatás M. Schneider-Trnavský dalaiból.

A zenés estre a belépés díjtalan. Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény helyszíne a helyi kultúrház lesz. A koncert után indulnak majd az esti kastélylátogatások, melyeknek témája „Egy arisztokrata hölgy élete – Kaunitz Eleonóra Betlérben”.

  • pr-i, rozsnyovidek/SzNM BM


Hagyj üzenetet