Augusztusban is Gömöri Kispiac

Augusztusban is Gömöri Kispiac


Esemény részletek


Az rozsnyói Otvor dvor (“Nyisd meg az udvarod”) polgári társulás szervezésében 2013. augusztus 10-én, szombaton kerül sor a következő piacnapra. Reggel 8.00 és 13.00 óra között várják a vásárlókat a Šafárik utcai Kispiacra, ahol helyi termelők és kézművesek kínálják minőségi, friss, házilag termelt, feldolgozott termékeiket és egyedi kézműves portékáikat: lekvárt, sajtot, mézet, szörpöt, bort, szárított gyümölcsöt és gombát, olajat, kerámiát, ékszereket, fonott kosarakat, kézzel szőtt pokrócot és sok egyebet.

A kezdeményezés ötletgazdái igyekeznek folyamatosan bővíteni és színesíteni a piac kínálatát, így július közepétől már könyvbörze is várja az érdeklődőket, ahol kölcsönözni, vásárolni, cserélni vagy ajándékozni lehet a könyveket.

Aki ezen a piacon vásárol, helyi, friss, megbízható minőségű ételt tesz a családi asztalra és egyúttal támogatja régiónk őstermelőit, gazdáit. Mindezek mellett egyedi kézműves használati- és dísztárgyak között is válogathat, legújabban pedig könyveket is beszerezhet. A piac azonban nemcsak a vásárlás helye, hanem remek találkozóhely is – kellemes zenei aláfestéssel kínált finom kávé és házi készítésű kalács elfogyasztása mellett elcseveghetünk barátainkkal, ismerőseinkkel.

A következő Gömöri Kispiac 2013. augusztus 24-én, szombaton 8.00 órakor nyitja meg kapuit, a szervezők és árusok mindenkit nagy szeretettel várnak!

Képes beszámolóink az előző piacnapokról:

Helyi ízek a Gömöri Kispiacon

Helyi termelők és kézművesek kínálata a Gömöri Kispiacon

rozsnyovidek.skHagyj üzenetet