Drázus filmklub: Bajkonur

2014 március 22. 18:00 - Rozsnyó (Rožňava)

Az Otvor dvor polgári társulás meghív minden érdeklődőt a Drázus filmklub következő vetítésére. 2014. március 22-én, szombaton 18 órától a rozsnyói Kereskedelmi-Kulturális Központ (OKC) első emeleti A-klubjában egy romantikus vígjátékot láthatnak a  filmrajongók. Belépő 2 €.

Bajkonur / Baikonur

(színes, feliratos, német-orosz-kazahsztáni film, 94 perc, 2011)

rendező: Veit Helmer

szereplők: Alexander Asochakov, Marie de Villepin, Sitora Farmonova

A Bajkonur egy intelligens, humoros film a kazahsztáni fiatalokról, akik a falujuk határain kívüli életről álmodnak, ugyanakkor be vannak zárva naivitásukba és sztyeppei életmódjuk egyszerűségébe. A film tele van a kazah természet költői képeivel, valamint Goran Bregović zenéjének játékos és drámai hangjaival.

 

[box] Drázus filmklub – a jó mozi!

A rozsnyói Otvor dvor polgári társulás tavaly nyáron a helyi Larsen bárban vetített színvonalas alternatív filmeket. A téli hónapokban a Kereskedelmi-Kulturális Központ (OKC) első emeleti A-clubjában folytatják a filmes estéket. A polgári társulás új projektje a Sineklub Drázus, azaz a Drázus filmklub – a megnevezés a francia cineklub sajátos átírása és a rozsnyói Drázus patak társításából ered, utalva az európai és a helyi szoros kapcsolatára. A filmklub keretében többszörösen díjazott európai filmeket mutatnak be a rozsnyói közönségnek kezdő és ismert rendezők műhelyéből a legkülönbözőbb műfajokban: vígjátékot, dokumentumfilmet éppúgy, mint drámát vagy akciófilmet.[/box]

 

A filmklubbal kapcsolatos aktuális információk az Otvor dvor polgári társulás honlapján és az SK Drázus Facebook profilján olvashatók.

-rozsnyovidek.sk

A www.rozsnyovidek.sk oldalon megjelent bármilyen tartalom (szöveg, kép, hang, videó stb.) utánközlése csak és kizárólag a szerkesztőség engedélyével, változtatás nélkül és a portálra, mint forrásra utaló egyértelmű hivatkozás és a portálra mutató link feltüntetésével lehetséges!