Hétfőn indul a Gombaszögi Nyári Tábor

Hétfőn indul a Gombaszögi Nyári Tábor

Idén július 15-21. között zajlik a Gombaszögi Nyári Tábor, a szlovákiai magyar fiatalok egyik legnagyobb nyári rendezvénye: egy hetes fesztivál, szabadegyetem és táborozás. Lássuk a nyitónap főbb eseményeit!

Laár András, Vujity Tvrtko és Varró Dániel egy helyen: Gombaszög 2019

2019. július 15. hétfő

A tábor hétfőn reggel nyitja meg kapuit, 8 órától lehet sorakozni a portánál, aztán indulhat a sátorépítés, körbenézés, bemelegítés! A messzebbről érkezők többsége partivonattal jön, ami 9.35-kor indul Dunaszerdahelyről és 17:40-kor fut be Szalócra. Az előrejelzés szerint napos idő lesz, kevés felhővel (22-25 fok), azért a hegyek között estére (8-10 fok) nem árt a melegebb ruha és cipő.

A kezdőnap délutánján 13:00 órától már üzemel a Gombaovi, a Szoba chill és a Sárga Szamár fotólabor. A pálos kolostorromnál este 20:00 órakor kezdődik a nyitó hangverseny Mészáros Edit orgonaművész és Szécsi László énekes közreműködésével. A Folkszögletben táncház várja a szórakozni vágyókat, a Kocsmakertben fél kilenctől Bohemian Betyars koncert lesz.

A részletes hétfői programot a tábor honlapján találod, aktuális infók a FB-eseménynél olvashatók.

Gombaszög: Idén hat színpadon szól a zene

A fesztivál idén az eddigieknél is nagyobb hangsúlyt fektet a környezettudatosságra, ezért a szervezők tippje: “hozz magaddal saját edénykét és evőeszközt, számoljunk le a műanyaggal, zöldüljön a völgy.” Hozzátennénk, a saját pohár, kulacs is jól jön a hét folyamán, hogy kevesebb legyen a műanyag szemét.

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet